Feminismul si mutilarea Bibliei


4d24

1 Timotei 2:9 Tot la fel si femeile, cu îmbrãcãminte decentã, sã se înfrumuseteze cu pudoare si modestie, nu prin modul de împletire a pãrului, nu cu aur, perle sau haine scumpe, 10 ci cu fapte bune, asa cum se cuvine femeilor care se numesc evlavioase. 11 Femeia sã învete ascultând în tãcere si sã fie supusã în toate, 12 iar eu nu-i permit femeii sã învete pe altii, nici sã domine bãrbatul, ci sã stea în liniste, 13 cãci a fost plãsmuit mai înainte Adam si apoi Eva. 14 Si nu Adam a fost amãgit, ci femeia; lãsându-se sedusã, ea a ajuns la pãcat. 15 Totusi ea va fi mântuitã prin nasterea copiilor, numai rãmânând în credintã, iubire si sfintenie cu modestie.

Scriptura de mai sus reprezinta unul din pasajele cheie aflate sub tirul feminismului „teologic”.

Pentru a „elibera” femeia de sub „opresiunea masculilor”, avocatii emanciparii Evelor mondene recurg la un intreg arsenal de manipulare si distorsionare a cuvintelor Bibliei si a sfantului apostol Pavel, in special. Asa de pilda, este negat raportul biblic al creatiei consecutive a femeii fata de barbat. De ce? Pentru ca Pavel isi bazeaza argumentatia nu pe considerente culturale ( cu care vor sa se „scoata” adeptii feminismului), ci pe datul creatiei: barbatul a fost creat mai intai( Geneza 2:7) apoi Eva a fost derivata din coasta barbatului, mai tarziu( Geneza 2:21,22). De ce se neaga creatia consecutiva barbat-femeie? Pentru ca argumentatia apostolului este „ucigatoare” pentru pretentia de egalitate a feministelor. Mai mult, acelasi apostol, intr-un alt pasaj care da muuulte dureri de cap feministelor reia argumentatia si mai puternic:

1 Corinteni 11: 8 Caci nu bãrbatul este din femeie, ci femeia din bãrbat . 9 Si nu bãrbatul a fost fãcut pentru femeie, ci femeia pentru bãrbat.

Dupa cum se vede, si acest pasaj „trebuie” sa fie cumva facut sa sune „conditionat cultural”. Prea le zice pe sleau si „misoginul” asta de Pavel:

1. „cãci a fost plãsmuit mai înainte Adam si apoi Eva” – Adam are intaietate in ordinea creatiei

2. „Si nu Adam a fost amãgit, ci femeia; lãsându-se sedusã, ea a ajuns la pãcat.” – Eva are intaietate in ordinea pacatuirii

3. „Caci nu bãrbatul este din femeie, ci femeia din bãrbat .” – femeia a fost la origine „derivata”  din barbat

4. „Si nu bãrbatul a fost fãcut pentru femeie, ci femeia pentru bãrbat.” – ratiunea aparitiei femeii este suplinirea necesitatii barbatului de companie, ajutor (Gen 2:20 u.p „dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui” & v. 18  – Şi a zis Domnul Dumnezeu: „Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el” –  „omul singur” era barbatul! pentru a carui singuratate anormala a fost creata femeia)

De unde sa vina insa aceasta furie (pentru „libertate si egalitate” sexista) care „vine, vine, vine, calca totul in picioare”?

„Atata timp cat femeile nu vor fi chemate sa participe libere la viata politica in general, dar si de a se achita de un serviciu cetatenesc permanent si universal, nu poate fi vorba de socialism, nici cel putin de o democratie completa si durabila.”

Autorul? Vladimir Ilici Lenin! Inlocuiti in pasaj „viata politica” cu „viata religioasa/bisericeasca” si devine evident cine trage sforile in spatele luptei pentru „eliberarea femeii”. Si intamplator oare acelasi Lenin et co au fost cei mai virulenti contestatari ai creatiei divine ? Coincidenta sa fie ca le-a fost asa drag Darwin cu minciuna originii omului din maimuta?

Cum altfel ar putea batjocori dracu societatea decat subminand si rasturnand ordinea creatiei pe toate caile si mai ales in nucleul-cheie: familia? De aceea „emanciparea” femeilor, copiilor, gay-lor si a tuturor dezaxatilor sexuali. Distrugand autoritatea parintilor fata de copiii, barbatului fata de sotie si copiii, obstei normale fata de anormali (care vor sa-si impuna anormalitatea ca egala – initial, si ulterior definitorie – normalitatii)  dracu jubileaza: creatia si ordinea ei sunt rasturnate cu susul in jos si prin ea imaginea si autoritatea lui Dumnezeu insusi este rasturnata.

Ca barbatii sunt vinovati de abuzuri e mai mult decat evident. Dar solutia nu este rasturnarea autoritatii randuite lor de Dumnezeu ci corectarea lor. Cum? Raspunde celalalt mare apostol, Petru:

1 Petru 3:1. Asemenea şi voi, femeilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, aşa încât, chiar dacă sunt unii care nu se pleacă cuvântului, să fie câştigaţi, fără propovăduire, prin purtarea femeilor lor,2. Văzând de aproape viaţa voastră curată şi plină de sfială.

PS: remarcabil este si articolul ex-presedintelui uniunii baptiste romane Paul Negrut – Postmodernismul şi poporul condus de femei si copii

Despre Liviu
Crestin.

6 Responses to Feminismul si mutilarea Bibliei

 1. lexis says:

  se pare ca istoria edenica se repeta , numai ca la o scara mult mai colosala decat a fost la inceput. Atunci ,satana a folosit-o doar pe eva , insa acum ai foloseste pe-amindoi impotriva oricarei guvernari a lui Dumnezeu si impotriva oricarei ordini. (nota 10+ pentru articol).

 2. daca d-zeu a ingaduit seforei sa aiba taina preotiei si sa circumcida pe fiul ei ptr a-si scapa sotul inseamna ca d-zeu a ingaduit aceast lucru numai o data dar nu permanebt da sind deacord cu femile diacon vezi in s.scriptura diaconita fifi dar si ele la o anumita virsta nu asa

  • Liviu says:

   Tocmai argumentasem: „cazul sefora” NU este nici pe departe un argument pentru preotia femeii, nici macar ca unica exceptie acceptata de Dumnezeu. Biblia vorbeste despre femei diaconite, coriste, profetese, dar NU prezbiter/pastor/episcop. Femeia nu are taina preotiei asa cum barbatul nu are „taina” nasterii de copiii…

 3. elisa says:

  Satana este neadormit..nu stiu ce inseamna anglicalismul…caut sa ma documentez…
  imi pare ca sunt mult mai radicali ortodocsii;
  dar in privintaepiscopatului femeii,,se stie ca Hristos ne vrea ascultatori,nu sa ne tot dam dupa invataturile gresite
  ale unora.
  Coloana vertebrala dreapta sa avem.

 4. Pingback: Cum se intra in randul lumii “bune”: adventistii, desi “intarziati” « Pro(-)scris

 5. Pingback: Mic compediu de heterodoxie:natura omului – familia decapitata(8) « Pro(-)scris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: