Limba greaca – mai accesibila ca oricand


gr ro

Internetul pune la dispozitia crestinului de rand resurse nebanuite facilitand insusirea de abilitati care cu doar cativa ani in urma erau un lux accesibil doar celor cu bani frumosi.

Asa de pilda , puteti invata limbra greaca biblica cu ajutorul unor unelte online, in limba romana – nota bene! .

Siturile http://greaca.wordpress.com/ si http://blogreaca.wordpress.com/ prezinta Greaca pentru Ghiţă, Nelu, Lenuţa şi … Vasile . Si nu oricum: ci pe parcursul a 14 saptamani pe semestru – un adevarat curs – bazat pe prima epistola a Sfantului Apostol Ioan.  Programa serioasa, mostre audio, liste de cuvinte de memorat, „disectii” morfo-sintactice de text… tot tacamul. Si treaba este chiar serioasa, autorii situl ne-glumind deloc:  Declinări/conjugări ale cuvintelor folosite în 1 Ioan . Doar timp si motivatie sa ai si vei avea si tu habar cat de cat de limba Bibliei. Si toate astea in limba materna! Daca mai punem la socoteala si resursele nespus mai bogate in limba engleza si alte limbi de circulatie, putem vedea o adevarata revolutie: intr-adevar „Ghiţă, Nelu, Lenuţa şi … Vasile” , laicul de rand, se poate lua „la tranta” , la o adica, cu cei care pana acum detineau monopolul cunoaterii in domeniu. Bineinteles ca laicul de rand nu va atinge performantele celor ce stau toata ziua cu nasul in Accordance, BibleWorks si Libronix. Dar odata intrat ca autodidact in lumea limbilor care pana acum erau o „jungla nedescoperita”, „Ghiţă, Nelu, Lenuţa şi … Vasile” nu va mai fi usor de pacalit de martorul lui Iehova care „recita” papagaliceste „poezii” mincinoase despre Logosul din Ioan 1 si textul grec al Proverbelor 22. Crestinul de rand, cu minime eforturi de timp si perseverenta poate ajunge mai bun la greaca decat papii si teologii evului mediu.:)

Felicitari truditorilor care se ocupa de „inarmarea” crestinului de rand si prin asemenea situri „minune”.

Pentru cei dornici de a se pune pe treaba iata si inceputul.

Iaca, internetul poate fi realmente util, nu doar demonizat pentru situri obscene…

Despre Liviu
Crestin, absolvent al unei facultati de teologie (protestanta). Pasionat de Biblie, carte buna, muzica buna, film bun,alte bunatati... si teologie comparata si istoria Bisericii. De orientare teologica Wesley-ana, simpatizant al paleo-ortodoxiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 137 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: