Cum se intra in randul lumii „bune”: adventistii, desi „intarziati”


Am scris de mai multe ori pe blog despre asaltul feminismului anti-biblic asupra Bisericii.  Am postat luari de pozitie din ortodoxie(1, 2, 3), sau raportari ale catolicismului ca si reactii, comentarii si remarci personale.

Am atras atentia asupra „binomului” nedespartit – feminism-homosexualitate. Bisericile care initial s-au limitat la acceptarea femeilor la hirotonire, ulterior au acceptat si deviatii sexuali in aceleasi slujbe sfinte.

Putine au mai ramas denominatiunile protestante care inca mai rezista furiei turbate cu care liberalismul „teologic” „vine, vine, vine, calca totul in picioare”. Ca protestantismul este aproape total doborat de acest flagel  este o proba suficient de consistenta a consecintelor ignorarii istoriei interpretarii Scripturii,Traditiei si istoriei Bisericii.

Printre gruparile „conservatoare”, „fundamentaliste”, le place din ce in ce mai putin sa se numere si adventistilor. Pentru a nu fi dis-pretuiti si marginalizati ca „obtuzi, inapoiati, medievali,inculti” liderii adventisti lucreaza intens la emanciparea gloatei de la firul ierbii, a celor multi dar… „prosti”. Asa se face ca dupa o tentativa respinsa de „talibanii” azs din „lumea a treia” de a „deschide” (prin manevre politice deloc ortodoxe) confesiunea azs la hirotonirea femeilor, iata ca „progresistii” pregatesc „inevitabilul”: acceptarea deschisa, oficiala a femeilor la hirotonire.

Ca practic o „semintie”/diviziune din 12 ( precum pe vremea Judecatorilor, semintia impertinenta a lui Beniamin) de mult a dat cu tifla hotararii  imajoritatii(temporara se vede)  si femeile sunt agresiv si insistent promovate ca „pastori seniori” este deja o banalitate.

Asa se face ca pretendentii la titulatura exclusivista de „ramasita sfarsitului”, adventistii , se indreapta si ei spre inevitabilul deznodamant al suratelor „Babilonului”: intrarea in clubul select al „bisericilor” „emancipate”, aggiornamentalizate, (post)moderne, care s-au dezis mai vartos ca Petru de „ruralele medievalisme ale lumii a 3-a”.

Cand, cu chiu cu vai, votul „democratic” va consfinti modernizarea si emanciparea adventistilor, vor putea scoate si ei in final capul in lumea „buna, civilizata”, fara a mai rosi pentru puerilele lor scrupule si „conditionari culturale” semi-tribale. In sfarsit va fi lepadat ia de taranca prostuta din Cuca Macaii, si se va fi imbracat si ex-taranacuta asteptatoare de la ultima casa de moda. Isi va fi curatit picioarele de tarana si va purta o pereche de pantofi super-shic. Va fi uitat mirosul de lapte proaspat muls de la vaca si va putea intoarce nasul lumii dupa ea cu un parfum frantuzesc de ultima ora si pret respectabil .

Pana la implinirea acestei „fericite” nadejdi, progresistilor le ramane mult de „dichisit” la urne iar „talibanilor” li se pregatesc surprize-surprize mult mai reusite decat cele ale Andreei Marin.

In culise bataia continua, cu pumni mai mult sau mai putin sub centura. Incet-incet se renunta la loviturile cu zgomot infundat, iar kalashnikovurile iau locul revolverelor cu surdina:

Presedintele Uniunii Africa Centrala, Allah-Ridy Kone, a facut apel la „unitate in cadrul Bisericii” si a sustinut ca nu exista temei biblic pentru hirotonirea femeilor. Arhivarul Conferintei Generale, Bert Haloviak, a aratat ca Ellen G. White, co-fondatoare a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, a interpretat textul din  Isaia 61:6 – „Dar voi va veti numi preoti ai Domnului, si veti fi numiti slujitori ai Dumnezeului nostru.” – ca aplicandu-se atat la femei cat si la barbati.

Stirea oficiala contine si o „minciunica” corect-politica dar cat Casa Poporului de mare:

Femeile au fost hirotonite oficial ca pastori numai in China, unde hirotonirea este un atribut atat al conducerii adventiste din regiune cat si al Miscarii Patriotice „Three-Self” din subordinea guvernului.

Cu alte cuvinte, vezi-Doamne, de vina pentru vizita la bordel pana la legalizarea prostitutiei ar fi Miscarea Patriotica „Three-Self” din subordinea guvernului… ateu-comunist, dincolo de posibilitatile de control ale parghiilor unsilor GC.

Minciuna e cu atat mai grosolana cu cat Diviziunea Nord-Americana recunoaste cat se poate de oficial si strident ca ei au femei pastor si-s tare mandrii de statutul de „spargator de gheturi”. Ba mai mult, ameninta ca vor o femeie nici mai mult nici mai putin decat presedinte de conferinta:

delegatii din America de Nord, inclusiv Don Schneider, Presedintele Diviziunii America de Nord, si Ricardo Graham, Presedintele Uniunii Pacific, au aratat ca in prezent o femeie ocupa functia de Secretar executiv al unei conferinte si, dupa cum a declarat Graham, „va veni timpul cand ea va fi luata in considerare pentru a indeplini functia de presedinte al conferintei”

Emotionante, patetice de-a dreptul, sunt apelurile la „unitate” ( intre cine si cine?) asortate cu strigatele de razboi si „injuraturile” printre dinti cu „zambetul” crispat pe buze. Parintescul si impaciuitorul apel al sefului GC:

„In unele parti ale lumii hirotonirea este buna pentru bisericile noastre locale. In altele, hirotonirea nu este buna pentru bisericile noastre locale. Fac apel catre dumneavoastra sa nu transformati acest subiect intr-o problema,” le-a spus Jan Paulsen delegatilor.

este total rupt de realitate. Ceea ce propune „sfintia” sa au incercat anglicanii, luteranii… si a dus la scindari rasunatoare. Ca sa nu mai zic de  utilitarismul extrem, dus pana-n panzele…negre: hirotonirea femeii ar fi dupa mr GC prezident o chestiune negociabila, alba-neagra, functie de meridian si IQ. Adica „prostii” n-au decat sa ramana „prosti”, „desteptii” n-au decat sa-si puna femeile in cap; numa dijma si propaganda sa nu se subtieze…

Pana la emancipare, „talibanilor” anti-aggiornamento le ramane doar de bloguit. Zarurile au fost aruncate.

Despre Liviu
Crestin.

2 Responses to Cum se intra in randul lumii „bune”: adventistii, desi „intarziati”

 1. Crist_ina says:

  Nu doresc sa minimalizez cele scrise, cele trambitate ca o avertizare impotriva unei primejdii care arata acum mai mult ca un aisberg, nu-i vedem decat creasta si se pare ca ori am adormit ori ne credem invincibili. Sau daca stau bine sa ma gandesc, pentru ochiul firesc arata mai mult ca un tarm atat de dorit al rezolvarii multor probleme cu care realmente ne tot confruntam din ce in ce mai mult pe marea bantuita de furtuni a credintei.
  Una dintre dorintele bune in sine care ar putea sta la baza „dezlegarii” femeii de a sluji in umilinta/intelegand-o mai mult ca o injosire, devalorizare, nerecunoastere a capacitatilor ei,este de emancipare/cuvant pe care nu-l gasim ca atare sau implicit a lui in Biblie.
  Este un adevar ca cei credinciosi n-au scapat neinfestati de „virusul” orbirii lumii, dovada ca unii au evaluat femeia mai jos, inferioara barbatului, plecandu-se deci gresit chiar de la primul pas . Si cunoastem destul de mult interminabilele si arzatoarele discutii pe tema asta.
  Un singur lucru doresc sa scot in evidenta, ca o completare a tabloului, ca o luminare mai in profunzime, personal consider ca o veste buna din partea Adevarului.
  Nimic nou, de la Adam avem inclinatia sa credem ca Eva este responsabila de caderea/neascultarea lui. Cu teama o spun: FALS. Ea a cazut prin neascultare personala, ca urmare a alegerii sale de a-l crede mai mult pe vrajmas decat pe Dumnezeu, de a se lasa „sedusa” de el. Adam avea posibilitatea sa spuna nu Evei si da ascultarii de Dumnezeu.
  In cazul discutat acum, Evei, i se incearca o recunoastere a veleitatilor ei, care este la fel de falimentara ca si nu demult subestimarea/nerespectarea valorii reale pusa in ea de Dumnezeu.
  Subestimarea ca si supraestimarea sunt notiuni straine de cele duhovnicesti. A repune pe Eva in „drepturi” n-are temei biblic, la fel cum nu gasim suport pentru afirmarea ei. Ce vreau sa spun- am ajuns intr-o criza de intelegere , pe care o percepem din pacate ca o criza de identitate, de afirmare, de a lua furculita sa tai zarzavatul pentru ca realitatea imi arata ca, s-a tocit cutitul pana nu demult folosit, in timp ce furculita reuseste sa faca treaba mai buna decat el.
  Insa, inloc sa ascutim cutitul, ne bucuram de marea noastra descoperire si o promovam cu avant. De fapt, ne-am abatut de la vechile carari de intelegere si traire, pe care posibil sa nu le fi cunoscut decat putin, sau din auzite. Si mai adanc, nemultumiti de realitatea evidenta, ignoram/uitam ca Hristos e Calea, Adevarul si in concluzie Viata.
  Suntem speculati in orbirea noastra in a vedea mai de bine Sodoma decat traiul in cortul lui Avram, in sensul cel mai profund al intelegii. Si bine este pentru trupul acesta supus putrezirii, dar nu si pentru „trupul” duhovnicesc, pentru caracterul nostru.
  Vestea buna este ca Eva este la fel de libera sa aleaga acum ca si la inceput. Daca in locul sarpelui vine Adam sa o imbie, sa se intoarca la Facatorul ei si sa afle sau sa i se confirme adevarul.
  Nu vad ceva mai inspaimantator decat ca Eva sa fie ispitita de cea mai apropiata fiinta si draga/daca gandim in termenii „emanciparii” in camin.
  Totul se poate rezuma doar la atat: Asa a zis sau nu a zis Dumnezeu. Si ce ne impiedica sa cerem intelepciune de la El ca sa ne lumineze si in privinta motivatiei reale a poruncii/legii Sale? Pentru siguranta noastra putem ramane doar la ce sta scris si sa ne rugam sa fim lamuriti tot de El.
  Cele scrise pana aici nu s-au constituit decat ca o marturie a uneia care nu a fost scutita de ispitele intelegerilor gresite, macar ca motivatia era una salutara.
  Si ce poate fi mai spre slava Domnului decat afirmatia unui orb care, desi neintelegand multe, poate spune macar atat: „Eu una stiu, eram orb si acuma vad”
  Asa sa ajute Dumnezeu tuturor !

 2. Pingback: Mic compediu de heterodoxie:natura omului – familia decapitata(8) « Pro(-)scris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: