O minune… „cu cantec” bun


http://www.adventist.ro/resurse/comentarii/index.php/1Corinth/7/4 Comentariul biblic azs:

Chrysostom exprimă aceasta astfel: „Când deci vezi o curvă că te ispiteşte, spune: ‚Trupul meu nu e al meu, ci al soţiei mele’. La fel şi femeia să spună acelora care i-ar submina castitatea: ‚Trupul meu nu e al meu, ci al soţului meu.’” (Omilii xix. 2, 1 Cor. 7:3; NPNF, seria I, vol. 12, pag. 105).

Iaca-ta si o minune: si adventistii mai citeaza pe sfantul Ioan Gura de Aur! E ceva… „Minunea” se mai repeta in cel putin doua ocazii:

http://www.adventist.ro/resurse/comentarii/index.php/Act/1/12

Chrysostom (Omilia III, Fapte 1,12) presupune că înălţarea trebuie să fi avut loc într-o zi de Sabat, pentru a explica menţionarea aici a unui „drum de Sabat”. O atare concluzie nu e necesară. Înălţarea probabil a avut loc într-o zi de Joi (vezi Nota Adiţională la Matei 28).

Daniel3:25 El a luat iarăşi cuvântul şi a zis: Ei bine, eu văd patru oameni umblând slobozi în mijlocul focului, şi nevătămaţi; şi chipul celui de al patrulea seamănă cu al unui fiu de dumnezei!

Seamănă cu al unui fiu de dumnezei. Comentatorii interpretează în mod diferit exclamaţia lui Nebucadneţar înmărmurit de vederea celei de-a patra persoane din cuptorul cu foc. Învăţaţii iudei au identificat-o întotdeauna cu un simplu înger. Concepţia aceasta este reflectată de LXX, care traduce expresia prin „asemenea unui înger al lui Dumnezeu”. Comentatorii creştini timpurii (Hipolit, Chrysostom şi alţii), pe de altă parte, vedeau în acest al patrulea personaj a doua Persoană a Dumnezeirii. Majoritatea creştinilor conservatori susţin această concepţie, deşi comentatorii critici moderni au părăsit-o acum, după cum se poate vedea din unele traduceri mai moderne, care zic: „Asemenea cu un fiu de dumnezei”.

Bine-ar fi sa se „molipseasca” si alti „restaurationisti” de citirea si luarea in serios a crestinismului epocii patristice. Asa ar „descoperi” si ei, poate, ca cele ce vor ei sa redescopere/restaureze trec obligatoriu si prin asumarea si recunoasterea valorilor Bisericii „imperiale” cu toate bunele si ne-bunele ei…

Despre Liviu
Crestin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: