Mâţa, drobul de sare si … adventistii


Romanilor le este binecunoscuta povestea cu pisica/mâţa care ar fi putut sa se suie pe soba si sa darame drobul de sare peste prunc… A devenit o ilustratie antologica pentru nemintosenia unora care se dau de ceasul mortii pentru ipotetice si putin probabile pericole.

In acelasi registru se incadreaza ”paranoia” adventistilor cu privire la ”legile duminicale”. Construit pe artificii ”teologice”, scenariul intregii lumi unite impotriva sambatarilor care vor fi torturati si siliti sa accepte duminica ”papala” si ”satanica” pare sa le distorsioneze orice reactie normala in fata unor initiative legislative in care se pomeneste pozitiv vreun ”privilegiu” duminicii.

Asa bunaoara stirea de pe situl lor:

Adventistii monitorizeaza posibila lege pentru inchiderea magazinelor duminica in Europa

Care-va-sa-zica dumnealor sunt ”in garda” ca nu cumva secularizata Uniune Europeana (care se rusineaza de crestinism si-si persecuta proprii crestini! ) sa aiba ideea ”papala” de a ”impune” prin lege duminica drept zi ferita de nebunia supermarketurilor. Ce ar fi poftit domnii adventisti? Ca sa fie sambata declarata – ipotetic – zi libera de cumparaturi, zi in care magazinele sa fie inchise?

Cand oare isi vor veni in fire din aceasta paranoie ? Cu o China rosie comunista careia abia ii ”intra-n gratii” ”cu forcepsu” puternica biserica romano-catolica,  cu o Indie hinduso-budista straina de duminici si sambete crestine, cu o a doua religie a lumii a Semilunii verzi si a vinerii sfinte, deci cu 60% din populatia globului ostila crestinismului si necrestina nici macar cu numele, adventistii se dau de ceasul mortii ca

Parlamentarul Martin Kastler din Germania face apel pentru aprobarea unor legi care să încurajeze angajaţii să îşi ia o zi liberă pentru a o petrece cu familiile lor pe tot cuprinsul contrinentului, a raportat New York Times.

Pomeniti-le ceva de realism, daca credeti ca va vor asculta…

Despre Liviu
Crestin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: