”Cruciada” anticrestina in Europa de azi: inchizitia laica in actiune


O stire poate prea putin bagata in seama ne anunta ca Europa vrea sa impuna ”legal” Italiei scoaterea crucifixurilor din scoli pe motiv ca prezenta crucifixului in sala de clasa ar fi “contrară dreptului părinţilor de a-i educa pe copii în linie cu propriile convingeri şi cu dreptul copiilor la libertatea de religie”, pentru că studenţii ar putea să simtă “că sunt educaţi într-un ambient şcolar care are pecetea unei anumite religii”.

prezenţa Crucifixului putea să fie “tulburătoare din punct de vedere emotiv” pentru copilul doamnei Lautsi (cea care a prezentat recursul) şi că n-ar fi permis “să fie învăţaţi elevii la o gândire critică” sau la acel “pluralism educativ care este esenţial pentru conservarea unei societăţi democratice”.

Intr-o Europa si asa post-crestina – de facto – iata ca forurile europene au devenit inchizitia laica a timpurilor! Daca in Evul mediu biserica romano-catolica impunea ”valorile” ei, acum roata s-a rasturnat si statul laic cauta sa-si impuna ”legal” aberatiile lui. Invocand ”gandirea critica”(parca n-ar fi deja hiper-criticat si batjocorit crestinismul), ”linistea emotionala”(nu cumva sa-i tulbure Rastignitul de pe crucifix…)  si ”pluralismul educativ”( a se citi: sodomizarea societatii in numele ”normalitatii”) , talibanii secularizarii si laicizarii prin forta legilor (trase de par si picioare)  vor sa impuna exilarea si incarcerarea oricarui simbol crestin intre zidurile bisericilor si al manastirilor. Practic se doreste expulzarea lui Cristos din spatiul public si surghiunirea Lui intre zidurile bisericilor ca nu cumva vederea unui crucifix sa le aduca aminte de o rastignire care ii priveste. Ei nu vor ”tulburari emotionale”…

Este interesanta lista tarilor care s-au declarat “amicus curiae” si  au cerut astfel statul de parte terta in proces in apararea Italiei: Armenia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Lituania, Malta, Monaco, San Marino, România şi Federaţia Rusă. Nu poti sa nu observi ca tarile de traditie ortodoxa din Europa ”crestina” au sarit toate ( +  Lituania si minusculele Malta si  San Marino) in apararea ultimului bastion al religiei in Europa occidentala: Italia …

La 29 aprilie, guvernul italian a prezentat memorandumul său la Tribunal explicând că judecătorii de la Strasbourg nu au competenţe pentru a impune laicismul într-o ţară, îndeosebi în Italia, o naţiune caracterizată în majoritate de credincioşi care practică şi se identifică în religia catolică. Decizia Tribunalului, care va urma după audienţa publică a Marii Camere care va avea loc la 30 iunie, va fi publicată la sfârşitul anului.

Sa vedem continuarea ”meciului”;  cat despre ”arbitrii”… Dumnezeu cu mila, vorba romanului.

Despre Liviu
Crestin.

3 Responses to ”Cruciada” anticrestina in Europa de azi: inchizitia laica in actiune

  1. leninbz says:

    Cred ca avem o problema cu drepturile omului……..nu poate niste legi cateodata aberante sa strice o religie intr-o tara…..papa ar trebuii sa ia masuri, asa cum la noi sa gasit un bulangiu de martor a lui iehova sa scoata icoanele din scoli…parea ar fii ca daca vrei te inchini , daca nu nu te inchini, dac vrei te uiti la crucifix, daca nu , nu te uiti si asa mai departe….

    http://www.leninbz.wordpress.com
    http://georgylyx.blogspot.com

  2. Pingback: ”Cruciada” anticrestina in Europa de azi: inchizitia laica in actiune - Ziarul toateBlogurile.ro

  3. Pingback: Occidentul intre absurditatea pretentiilor ”crestinismului postmodern” si Islam « Pro(-)scris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: