”Crestinism” stiintific sau ”minunata lume noua” a ”teologiei”


Disputele cu amicul meu mi-au catalizat si gandurile pentru aceasta postare.

”Ultimul ragnet”in materie de mode in crestinism, daca nu stiati, este ”crestinismul” stiintific. Da, da …ati auzit bine! Nu creationism stiintific ci ”crestinism” stiintific. Adicaaaa…? Adica acel soi de ”crestinism” care ori e stiintific ori nu e crestinism – dupa adeptii modei asteia.

”Crestinismul” stiintific este produsul ”ajustarii” crestinismului prin si de catre stiinta. Adica:

–  daca stiinta decreteza ca lumea vie terestra este un fapt incontestabil al evolutiei din forme de viata foarte simple in diversitatea actuala, atunci ”crestinismul” stiintific se va conforma cu sfintenie verdictului stiintei chit ca trebuie sa considere chiar fundamentul Scripturilor sacre doar mituri, basme si alegorii. ”Crestinismul” stiintific asadar se va executa urgent, va amputa  crestinismului istoric doctrina creatiei in sase zile literale pentru ca sa devina ”crestinism” (sau cretinism?) stiintific.

– daca stiinta dicteaza ca e  imposibila conceperea unui copil fara contributia spermatozoidului masculin, atunci ”crestinismul” stiintific va ”alegoriza” intruparea Domnului sau va fi jenat sa o afirme …

– daca stiinta ”dovedeste incontestabil” imposibilitatea invierii din morti, atunci ”crestinismul” stiintific va vorbi despre ”moarte” aparenta in cazul Rastignitului din Galileea condamnat de Pilat din Pont, deci si de o pseudo-”inviere”

– daca …. si lista poate continua cu toate acele aspecte supranaturale si paradoxale ale credintei crestine care nu intra-n ”patul lui procust” al stiintei si trebuie ajustate/mutilate pentru a fi ”stiintifice” si ingurgitabile pentru gatlejurilor noilor cardinali ai noii religii: oamenii de stiinta. Noul ”dumnezeu” –  stiinta –  este foarte revansard : daca in Evul mediu stiinta ”imprudenta” putea sa-si aduca sfantul oficiu al inchizitiei pe cap si, ”la pachet”, cateva duzini de torturi apoi un rug fierbinte spre ”mantuirea sufletului”… astazi roata s-a schimbat! Azi dumne-zeita Stiinta si cardinalii sai intorc nu obrazul, ci ”cadourile” primite de la  oamenii religiei. Azi intoleranta secular-stiintifica pune la zid ”nesimtitrea” de a mai crede in inspiratia Cartii Sfinte. Este curata erezie pentru ”crestinismul” stiintific sa mai afirmi, fie si in soapta, ca au fost 6 zile literale, de 24 de ore, in care planeta albastra a fost impodobita cu toate ale ei.

”Crestinismul” stiintific este deci sluga preasupusa si umila a noii religii cu noii ei cardinali…

O excelenta ilustrare literar-cinematografica a noii religii se gaseste in  ”Minunata lume noua” a lui Aldous Huxley. Apare o scena in carte/ecranizari in care timpul este datat dupa Ford in loc de dupa Cristos!, iar semnul crucii este inlocuit cu semnul lui…Ford. Exista un ”catehism” al noii religii ca si o ”binecuvantare”: ”Ford bless you!” A se vedea scena care este chiar la inceputul filmului: cca minutul 5:00: scena incepe cu ”catehetii” facandu-si semnul ”crucii” noii religii (stiinta) la inceputul unei ore de cateheza in noua revelatie: a lui Ford…

Noua religie a stiintei inlocuieste crestinismul si Dumnezeul lui. Fara ambalaj, cam asta este ”crestinismul” stiintific : dictatura stiintei in fata careia crestinismul se dezice de esenta lui si devine o caricatura penibila care are insa tupeul sa se pretinda totusi crestinism autentic, ba inca singurul autentic!

PS: ecranizarea  din 1998 parca este si mai socanta in unele scene… Ecranizarea BBC din 1980 se poate descarca de AICI

Despre Liviu
Crestin.

One Response to ”Crestinism” stiintific sau ”minunata lume noua” a ”teologiei”

  1. Pingback: Occidentul intre absurditatea pretentiilor ”crestinismului postmodern” si Islam « Pro(-)scris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: