Moartea in cetate – Francis Schaeffer


Titlul original: Death in the City

Tuturor celor preocupati de starea dramatica a lumii contemporane li se pune cu insistenta o intrebare: Cum pot sa inteleaga clar mesajul Evangheliei oamenii care traiesc in epoca noastra “post-crestina”?

Cu ajutorul unor texte biblice preluate din scrierile lui Ieremia si din epistola lui Pavel catre Romani, Schaeffer demonstreaza ca situatia prezenta nu este fara precedent in istorie. Intr-adevar, Ieremia pune deja in prim-planul predicarii sale judecata lui Dumnezeu asupra culturii de atunci aflate in agonie, in timp ce Pavel analiza fara menajament starea de pacat care-i caracteriza pe oamenii din vremea sa. Amindoi se adresau unei generatii care ignora adevarul divin sau care, dupa ce l-a cunoscut, s-a abatut cu buna stiinta de la el.

Schaeffer dovedeste mai intii in mod categoric ca relele denuntate de Ieremia bintuie si astazi. De aceea, ca si “profetul care plinge”, Biserica trebuie sa-si axeze predicarea pe judecata lui Dumnezeu care apasa asupra culturii noastre.

Numai Biblia poate explica de ce omul cauta in zadar un sens al existentei lui, intr-un univers absurd in ochii lui.

Autorul reia pe urma temele pe care le dezvolta Pavel in epistola sa catre romani si pune succesiv jaloanele care, astazi, ca si atunci, ar putea duce la o reforma (a doctrinei) printr-o intoarcere la Biblie, si la o trezire (a vietii crestine). Schaeffer subliniaza necesitatea nu numai de a crede invatatura lui Pavel, ci si de a o trai practic in fiecare zi.

Numai in felul acesta generatia actuala, necredincioasa si dezorientata, va recunoaste adevarata natura a mesajului nostru si ii va da ascultare.

Despre Liviu
Crestin.

2 Responses to Moartea in cetate – Francis Schaeffer

 1. Vasile Bel says:

  Liviu intreb si eu de ce nu ne lasa sa o salvam?
  si alta
  Preotul care la asistat pe Nicolae Steinhardt in ultimele clipe a vietii a scris o carte: ai auzit de ia?

  • Liviu says:

   Din cauza politicii mai recente a scribd.com care cere in schimbul descarcarii incarcarea unor materiale pe site… sau abonament contra cost. Va sugerez sa va faceti cont pe scribd , sa upload un material si apoi veti putea descarca.
   Nu stiu nimic despre cartea preotului …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: