Glume azs: ”Ca o sageata din tolba cu sageti a Domnului”


Numele de adventist de ziua a şaptea poartă în sine adevăratele trăsături ale credinţei noastre şi va convinge el însuşi pe cei care îşi pun întrebări. Ca o săgeată din tolba cu săgeţi a Domnului, acesta va răni pe călcătorii Legii lui Dumnezeu şi-i va conduce spre pocăinţă faţă de Dumnezeu şi credinţă în Domnul nostru Isus Hristos.

Numele de adventist de ziua a şaptea stă ca o mustrare pentru lumea protestantă. El constituie linia de deosebire între închinătorii lui Dumnezeu şi aceia care se închină fiarei şi primesc semnul ei. Marele conflict este între poruncile lui Dumnezeu şi cerinţele fiarei. Are loc deoarece sfinţii ţin toate Cele Zece Porunci şi de aceea balaurul a pornit război împotriva lor. Dacă ei vor coborî standardul şi vor renunţa la trăsăturile specifice ale credinţei lor, balaurul va fi liniştit; însă el îşi exercită mânia pentru că ei au îndrăznit să ridice standardul şi să înalţe steagul lor, care este în opoziţie cu lumea protestantă, care se închină instituţiei papale.

Numele denominaţiunii noastre in EG White, Marturii vol 1,

Dincolo de amuzament, citatele de mai sus mi-au starnit si urmatoarele ganduri:

1.  Numele de adventist de ziua a şaptea poartă în sine adevăratele trăsături ale credinţei noastre şi va convinge el însuşi pe cei care îşi pun întrebări.

Din cate se pare numele in sine insusi nu reuseste sa fie prin sine insusi asa de convingator… 🙂 Si asta in caz ca este cat de cat cunoscut.

2. Ca o săgeată din tolba cu săgeţi a Domnului, acesta va răni pe călcătorii Legii lui Dumnezeu şi-i va conduce spre pocăinţă faţă de Dumnezeu şi credinţă în Domnul nostru Isus Hristos.

Sagetilor aiestea or li s-or tocit oleaca varfurile ori isi rateaza cu gratie tintele. Cat despre ranile asteptate …pare-se ca nu vor sa apara.

3. Numele de adventist de ziua a şaptea stă ca o mustrare pentru lumea protestantă. El constituie linia de deosebire între închinătorii lui Dumnezeu şi aceia care se închină fiarei şi primesc semnul ei.

Iaca, lumea protestanta nu se sinchiseste de fel de mustrarea ”numelui ca o sageata” . Cat despre pretentia ca de nu ai numele asta magic esti musai inchinator al fiarei, cei ce pretind asa ceva ar face bine sa se duca sa se caute…

4. Marele conflict este între poruncile lui Dumnezeu şi cerinţele fiarei. Are loc deoarece sfinţii ţin toate Cele Zece Porunci şi de aceea balaurul a pornit război împotriva lor.

A sustine oficial ca trebuie tinute cele 10 porunci in timp ce in practica le calci pe toate fara cele mai mici scrupule, este nimic altceva decat a afirma in constitutie garantarea tuturor libertatilor doar pentru a le incalca flagrant si impertinent ulterior. A te crede BisericA pentru ca teoretic sustii ceva corect dar practic iti bati joc de ceea ce sustii teoretic este doar isolenta. ”Sfintii” azs nu stiu de ce anume tin poruncile… De coada cumva? Sa nu evadeze din custodia/”penitenciarul” azs  si sa nu mai aiba cu ce se legitima drept BisericA?

5. Dacă ei vor coborî standardul şi vor renunţa la trăsăturile specifice ale credinţei lor, balaurul va fi liniştit

Unde ar mai putea fi coborat cand e deja ”sub nivelul marii”? Trasaturile sunt ”minunate” dar cam lipsesc cu desavarsire. Cu exceptia ”doctrinei sanctuarului”, – singura contributie 100% originala azs si totodata ”gaselnita” profetica pentru mascarea si camuflarea marii dez/auto-amagiri – trasaturile s-au cam epuizat… Sabatul, zeciuiala, darurile Duhului, vietuirea sanatoasa, parusia,anihilationsmul – nu sunt produse ”made in azs” ci ”de import”

Balaurul nu este linistit. Dar nu din cauza ”fumurilor” de ”sageti” azs… Dar pentru unii e cool sa te imbeti cu apa chioara 🙂

6. balaurul îşi exercită mânia pentru că ei au îndrăznit să ridice standardul şi să înalţe steagul lor, care este în opoziţie cu lumea protestantă, care se închină instituţiei papale.

Cu siguranta ca balaurul bau-bau nu se sparie de sagetile istea teribile, cum de altfel si lumea protestanta indrazneste sa nu se inchine ”institutiei” papale ba o mai si afurisesc cand merita dar ii si dau dreptate cand are.

In schimb, mandri detinatori ai sagetilor istea (mai ceva de sparietoare ca misilele sol-sol ale yancheilor),pe vremea cand se credeau super-sagetile Domnului trebuiau sa invete de la ”balaurul institutiei papale” ca Dumnezeul adevarat ai carui sageti exclusive se credeau e Dumnezeul Treimic. Ei in schimb, analfabeti fiind teologic, se credeau norocosii arcasi ai sagetilor Domnului in timp ce le mai trebuiau cateva decenii sa ”silabiseasca” corect numele Domnului – culmea! – dupa manualele institutiei papale!

7. Ca o săgeată din tolba cu săgeţi a Domnului, [numele]acesta va răni…

Serios?!! Si daca tolba apartine altcuiva? Atunci nu mai e gluma…

Despre Liviu
Crestin.

4 Responses to Glume azs: ”Ca o sageata din tolba cu sageti a Domnului”

  1. Forin Lăiu says:

    Amice, sfatul meu este să nu te mai joci cu slova, fiindcă „slova omoară”. Încerci să imiţi stilul lui Cleopa ? („mânca-te-ar raiul” !) Cu stilul lui nu stai prea bine, dar cu duhul ai ceva performanţe…

  2. Gabi says:

    Sa inteleg ca te simti un fel de Julian Assange in raport cu adventismul?Tz tz tz tz,…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: