„Legea lui Wesley”: Ecclesia semper reformada est


In cunoscuta sa carte “De ce cresc bisericile conservatoare”, Dean Kelly numeste principiul subliniat mai sus ‘Legea lui Wesley’: “John Wesley, fondatorul Bisericii Metodiste a rezumat  acest proces in ceea ce poate fi numit ‘Legea lui Wesley’:

“Cand bogatiile cresc, in aceeasi masura religia decade.  De aceea nu este posibil prin natura lucrurilor ca o anumita revitalizare religioasa sa dureze prea mult. Deoarece religia produce si harnicie si cumpatare, se ajunge la bogatie. Dar cum cresc bogatiile, asa cresc mandria, mania si iubirea de lume cu toate ramurile ei… Nu este oare nici o cale de a preveni aceasta continua decadere a religiei curate?”

In „Imbracamintea crestina si podoabele” (Christian Dress and Adornment) de Samuele Bacchiocchi, Capitolul 5 – O privire asupra verighetei

Cred ca exista un raspuns la intrebarea lui Wesley: Nu este oare nici o cale de a preveni aceasta continua decadere a religiei curate? Si raspunsul cred ca este unul vechi dar nepopular: votul saraciei – cel al calugarilor- dar asumat de bunavoie si de mireni...

Despre Liviu
Crestin, absolvent al unei facultati de teologie (protestanta). Pasionat de Biblie, carte buna, muzica buna, film bun,alte bunatati... si teologie comparata si istoria Bisericii. De orientare teologica Wesley-ana, simpatizant al paleo-ortodoxiei.

One Response to „Legea lui Wesley”: Ecclesia semper reformada est

  1. Pingback: “Legea lui Wesley”: Ecclesia semper reformada est - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: