Crăciun în India


E cald. Nici urmă de zăpadă. Freamătul zilei obişnuite nu anunţă nimic deosebit. Străzile sunt aglomerate şi murdare, ca mai înainte. In magazine, doar în câte unul, se pot vedea brăduţi confecţionaţi din hârtie colorată,  atârnaţi neglijent la vedere. Moş Crăciunii şi clopoţeii ce mai strigă trecătorilor indiferenţi, cum c-ar fi sărbătoare.  Colindătorii, jocurile de lumini, zăpada, brazii împodobiţi, mirosul de fructe, prăjituri  şi cozonaci,  familii vesele, biserici pline cu închinători, toate acestea sunt o amintire, un vis care mă obligă să accept sărăcia unei ţări lipsită de Cristos.
O lacrimă mi se ascunde-n suflet şi-un nod în gât îmi îneacă respiraţia.  Doamne, sunt aici să fie Crăciun,  să fie Lumină. Tu ai venit pe pământ într-un grajd pentru mine, acum voi merge eu în grajduri să duc Naşterea Ta.
In mahalaua întinsă pe malul râului, în colibe de paie, pe uliţele ei înguste, cu praf care afundă adânc piciorul  desculţilor crăpându-le usturător călcâiele, păşesc împreună cu trei tineri indieni, creştini,  să spunem săracilor că Isus  S-a născut să moară şi pentru ei.  O colindă, două… David, un fost preot hindus caută cuvinte simple pentru a se face înţeles, vorbind despre Isus,  darul divin,  şi despre însemnătatea Crăciunului. După mesaj împărţim broşuri şi Nou Testamente la puţinii care ştiu să citească.
Ne inundă o pace deplină privind la cei ce răsfoiesc interesaţi paginile divine  şi la copiii care înfulecă grăbiţi  gogoaşele  şi bomboanele primite ca dar de  Crăciun. Pe neaşteptate se lasă întunericul. Azi e Crăciun. Pentru cine? E parcă o poveste care vine de demult.  Şi totuşi, azi a fost vestită Naşterea lui Isus, pentru prima dată acestor indieni. Pentru prima oară au primit un dar de Crăciun.
Câţiva copii se ţin scai de noi până la intrarea în oraş. Mânuţele lor murdare se agaţă cu disperare de hainele noastre. Un plâns de milă îmi zvâcneşte îndurerat în toată fiinţa. Rugăciunea mea devine un geamăt tăcut, întrebându-mă îndurerată dacă va mai fi cineva vreodată să vină la ei cu daruri de Crăciun.  Chiar de nu va fi să vină, Doamne,  fă te rog să rodească ceea ce azi s-a semănat.

Lidia Muraru, Jurnal din India(il puteti citi online aici si aici sau cumpara de aici )

Despre Liviu
Crestin.

2 Responses to Crăciun în India

  1. Pingback: Crăciun în India - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. eumiealmeu says:

    Domnul să vă binecuvânteze lucrarea şi să vă ajute să o duceţi la capăt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: