”Incepe sa traiesti” IN ADEVAR


De curand adventistii din Romania au tinut o tele-”evanghelizare” cu ”vesnicul” LC. Ulterior programului propriu-zis  a urmat, in logica follow-up, o serie de raspunsuri la intrebari. In prima ”sesiune”, dedicata Sfintelor Scripturi, chiar prima intrebare a fost despre inspiratia Bibliei si continutul  ei(ce carti cuprinde). Cei trei invitati (sa dea raspunsuri) s-au intrecut tustrei sa dea argumente privind unicitatea Bibliei( comparata cu celelate scrieri sacre ale religiilor necrestine ale umanitatii) si inspiratia ei, dar toti trei au ”uitat” sistematic si in bloc sa  raspunda la cea de-a doua parte a intrebarii privind continutul Bibliei – cartile din cuprinsul ei. Intamplator oare? Deloc! Cei trei au evitat raspunsul pentru ca ar fi insemnat sa-si cam ”taie craca de sub picioare”. Sa fi discutat despre continutul canonului biblic ar fi fost fatal pentru cei trei ”muschetari profesionisti”. Riscul de a-si fi prins ”urechile” in problema canonului a fost asadar evitat manipulator-strategic, in stilul  specific ”prietene”, pentru ca nu cumva sa se deschida cutia pandorei si vraja sa se sparga…

Cei trei crai cu raspunsurile la degetul mic stiau ca a intra in problematica continutului canonic al Scripturii inseamna aducerea in discutie a Septuagintei cu riscul fatal ca posibilii viitori adepti sa se trezeasca face-to-face cu Biblia…ortodoxa. Caci e bine stiut in randul ”initiatilor” ca Biblia Bisericii apostolilor si parintilor bisericesti a fost Septuaginta cu numarul sau extins de carti ale Testamentului Vechi, NU textul masoretic al carui numar mai restrans de carti este pastrat drept canonic de catre (neo)protestanti.

Onor LC ar fi fost cinstit sa invite la a ”Incepe sa traiesti” IN ADEVAR, inclusiv in adevarul despre Biblia crestinilor: aceea a Vechiului Testament via Septuaginta si a Noului Testament recunoscut drept canonic de catre Biserica ”imperiala” a parintilor bisericesti.

Mai multe despre subiectul canonului si al Septuagintei:

Crestina te(-)ologie oloaga (R) )

Mic compediu de heterodoxie: Biblia si adventistii(1)

Crezul,Septuaginta si restaurationistii

Despre Liviu
Crestin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: