Victor Frankl – Omul in Cautarea Sensului Vietii


Plecand de la adevarul spus de tatal lui Nicolae Steinhardt (Oscar Steinhardt) fiului sau:

” tata: nu te întrista, pleci dintr­-o închisoare largă într-­una mai strâmtă, iar la ieşire nu te bucura prea tare, vei trece dintr­o închisoare strâmtă într­-una mai largă”

Jurnalul Fericirii

cartea lui Victor Frankl – un supravietuitor dintr-o alta inchisoare teribila, lagarul nazist, – ni se infatiseaza ca una extrem de relevanta pentru orice om care gandeste. Pentru ca nu doar lagarul nazist sau inchisoarea comunista sunt inchisori, ci lumea in care traim este tot o inchisoare, lumea pacatului nu este diferita de cea a lagarului. Citita din aceasta perspectiva, cartea dr. Frankl este de folos pentru inteleptirea vietii fiecarui om. Desi la o scara diferita si ”amplitudini” mult diminuate,realitatile povestite in carte isi pot gasi corespondente in viata fiecarui om. Desi lagarul si inchisoarea sunt experiente radicale, teribile, aceasta nu inseamna ca oamenii nu-s la fel sau realitatile ar fi altcumva. Acolo insa ei si ele sunt date in vileag mai fatis, in timp ce in viata obisnuita acealeasi realitati sunt doar mai estompate sau fardate. Aceeasi Marie doar cu palarii diferite; nimic nou sub soare – dupa vorba inteleptului.

O carte de citit si recitit.

Despre Liviu
Crestin, absolvent al unei facultati de teologie (protestanta). Pasionat de Biblie, carte buna, muzica buna, film bun,alte bunatati... si teologie comparata si istoria Bisericii. De orientare teologica Wesley-ana, simpatizant al paleo-ortodoxiei.

One Response to Victor Frankl – Omul in Cautarea Sensului Vietii

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 135 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: