Banii, religia si coruperea ei


money_is_like_religion

“ Ca sa nu își rateze menirea, religia nu trebuie sa urmărească câstiguri financiare.“

– foarte înțeleaptă vorbă.
“Nu trebuie sa urmărească “ – când le urmărește/vizează deja s-a transformat in afacere. Dezinteresul financiar este una dintre condițiile neatârnarii /necoruperii religiei. Când religia devine interesa(n)ta financiar deja a fost deraiată și subordonata : banul dictează si întinează . Când in vreun fel sau altul interesul financiar modelează sau “filtrează” decizii care ar trebui sa rămână sub imperiul strict al principiilor, deja vorbim de o religie falsificata sau denaturată .
Dacă se pune problema unei reforme , problema deturnării religiei datorită intereselor financiare este una stringenta și capitala : o teorie inițial relativ corecta la nivel de enunțuri dogmatice nu mai ramane corecta/dreapta când ajunge sa urmărească/vizeze câstiguri financiare. Iubirea de bani sucește dreptatea și ucide corectitudinea. Cand se pune problema rentabilității , viabilității și oportunității financiare deja vorbim despre afaceri. Pe șleau și verde in fata spus : o entitate religioasă când urmărește câstiguri financiare devine o afacere , după caz – un SRL sau o multinaționala cu profil religios. Concis : interesul poarta fesul.

“N-am râvnit nici la argintul, nici la aurul, nici la hainele cuiva. Singuri ştiţi că mâinile acestea au lucrat pentru trebuinţele mele şi ale celor ce erau cu mine. “ Fapt 20:33,34

Comparați atitudinea, cuvintele și faptele Apostolului Pavel cu ce este religia adesea. No comment !

Vă poruncim, fraților, în Numele Domnului nostru Isus Cristos, să vă îndepărtați de orice frate care umblă în neorânduială și nu după tradiția pe care ați primit-o de la noi! Căci voi înșivă știți cum trebuie să urmați exemplul nostru, fiindcă n-am trăit în neorânduială între voi, nici n-am mâncat fără plată pâinea nimănui, ci cu osteneală și muncă grea am lucrat zi și noapte, ca să nu fim o povară pentru niciunul dintre voi. Și aceasta nu pentru că n-am fi avut acest drept, ci ca să fim un exemplu pe care să-l urmați. Căci, când eram cu voi, v-am dat această poruncă: „Dacă cineva nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce!” (2 Tesaloniceni 3:6-10)

Despre Liviu
Crestin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: