”Acuzat fiindca doresc sfintenie – Iosif Ton”


De ceva timp ”un tinerel de la Oradea”, cum il numeste Iosif Ton, cauta sa-si faca reclama si  valva promovand ostentativ calvinismul si acuzand de ”erezia” arminianista pe mai toti , inclusiv pe respectatul teolog baptist.

Replica domniei sale catre tinerel poate fi citita AICI si denota o parinteasca dojana la adresa suparatului calvinist , care impreuna cu acolitii sai  a ”luat cu asalt” internetul, pus pe ”mari” ispravi calvinesti:  http://www.predici-reformate.com si http://trezirespirituala.wordpress.com/.

Ce mi se pare cel mai grav la acesti calvinisti de ocazie este, asa cum spunea si Iosif Ton , NECINSTEA. Nu doar ca truncheaza adevarul si improasca cu acuzatii stupide, dar si cenzureaza en-gros( le-am simtit cenzura cand, cerandu-mi argumente si oferindu-li-le*, ”domnii” au refuzat sa le publice, desi erau cat se poate de cuviincios formulate), in ”buna” traditie dictatoriala a lui Calvin. Daca erezia dublei si strictei predestinari a lui Calvin n-ar fi foarte periculoasa teologic cat timp exista si posibilitatea informarii corecte cu argumente care o demasca, intoleranta calvinistilor este mult  mai grava si nu este deloc departe de surata catolica: inchizitia.

Florinel et co cred ca ”trezirea” in Romania ar intarzia pentru ca evanghelicii romani ar fi cazut prada ”ereziei” arminiene. Marea ”revelatie” a lui Florinel l-a facut un fan infocat al lui Calvin si drept urmare si-a ”tras” o ”biserica” , un site ”cool” si  s-a apucat de vanat eretici online…

PS: argumentele* constau in omilia parintelui Steinhardt despre predestinatie

Despre Liviu
Crestin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.